Een kundige jury om trots op te zijn

Erik Bobeldijk

Erik Bobeldijk
Voorzitter

 

Het is gelukt om voor 2013 een jury samen te stellen van zeven personen met veel affiniteit met verdraagzaamheid. De juryleden geven ieder vanuit hun eigen perspectief een gewogen oordeel over de personen en organisaties die dit jaar kandidaat zijn. De jury nomineert vijf kandidaten voor respectievelijk de eretitels Ambassadeur van de Verdraagzaamheid 2013 en Ambassade van de Verdraagzaamheid 2013.

Ik ben trots dat de volgende zeven personen onze uitnodiging hebben aanvaard om zitting te nemen in de jury: Tineke Lodders-Elfferich, Karin Spaink, Dick Glastra van Loon, Funda Müjde, Iwan Daniëls, Ellie Lust en Hakim Traïdia.
Lees hier de uitgebreide introductie van de jury. Aan hen de taak te beoordelen wie worden genomineerd en zodoende komende verkiezing voor het voetlicht worden gebracht. Zij doen dit op basis van de bijdrage die deze personen en organisaties het afgelopen jaar hebben geleverd aan een verdraagzame samenleving. De jury neemt hierover in de maand september een besluit.

Voor 1 oktober maakt het Paleis van de Verdraagzaamheid bekend, welke kanshebbers door deze deskundige jury zijn genomineerd. Gedurende de gehele maand oktober kan u stemmen op één van de genomineerde personen (voor de titel Ambassadeur) en één van de genomineerde organisaties (voor de titel Ambassade). Op 16 november vindt de uitreiking van de Awards plaats en weten we wie het Mozeshuis en Dick Bos, opvolgen als trotse winnaars van deze titels.

Share Button