Eerste voorronde 2017

Wie worden de eerste Consul en het Consulaat van de Verdraagzaamheid? Vanaf nu kan er gestemd worden voor de eerste voorronde voor deze publieksprijs.

Stemmen kan tot en met 19 januari. Onder het stemvlak staat een korte toelichting voor iedere kandidaat. Via “Lees meer=>”, vindt u nog meer informatie over iedere kandidaat.

Marten Bos is verkozen tot Ambassadeur van de Verdraagzaamheid 2016.

De titel Ambassade van de Verdraagzaamheid is gewonnen door Dare to be Grey.

Hieronder volgen de kandidaten van de eerste voorronde voor de verkiezing. De toelichting bij de kandidatuur is onder het stemblok te vinden.


 


Kandidaten eerste voorronde Consulaat van de Verdraagzaamheid 2017.

Genomineerd zijn (in alfabetische volgorde):

 • Alfa-college – Het Alfa-college organiseerde in het kader van Diversity Day verscheidene activiteiten. De bedoeling is dat mensen met verschillende seksuele voorkeur, huidskleur of achtergrond elkaar accepteren. Lees meer =>.
 • ARC Amsterdam Lowlanders – Gay rugbyploeg ARC Amsterdam Lowlanders gaat actief de strijd aan tegen homofobie in sport, voor de acceptatie van spelers, coaches, scheidsrechters en toeschouwers. Zij hebben een Memorandum of Understanding getekend met Rugby Nederland en International Gay Rugby (IGR) om de acceptatie van holebi’s en transgenders in de rugbygemeenschap te bevorderen. Lees meer =>.
 • IZI Solutions – De missie van IZI Solutions is om raciale en economische ongelijkheid teniet te doen. Kennis speelt hierbij een belangrijke rol. Daarom organiseert IZI Solutions regelmatig bijeenkomsten voor jongeren en young professionals. Een van deze bijeenkomsten is het Ubuntu symposium: van diversiteit naar inclusiviteit. Lees meer =>.
 • Burgerinitiatief Respect-Diversiteit – ‘Respect en diversiteit’ is een burgerinitiatief van en voor inwoners uit Geldermalsen. De bedoeling is kennis uitwisselen en begrip te kweken tussen de verschillende sociale, culturele en religieuze bevolkingsgroepen over thema’s die spelen in onze samenleving. Lees meer =>.
 • Welzijnsorganisatie SWOA – Vorig jaar heeft SWOA als eerste welzijnsorganisatie van Nederland het keurmerk Roze Loper ontvangen. Het keurmerk geeft aan dat SWOA een Lesbisch, Homo, Biseksueel en Transgender (LHBT) vriendelijke ouderenorganisatie is. KIWA omschrijft dat er binnen SWOA een open, tolerante en ondernemende sfeer is en dat de medewerkers open staan voor het onderwerp seksuele diversiteit. Lees meer =>.
 • ZID Theater – ZID Theater verbindt kunst, cultuur en samenleving door creatieve talenten van mensen in te zetten voor positieve verandering. ZID Theater speelt de nieuwe voorstelling LIEFDE NU. In deze voorstelling gaan de regisseuse Karolina Spaic en twintig spelers, afkomstig uit verschillende werelddelen, op zoek naar de ultieme kracht van liefde. De spelers maken een persoonlijk statement waarin de kracht van liefde het antwoord is op de onzekere tijd waarin we leven. Lees meer =>.

Kandidaten eerste voorronde Consul van de Verdraagzaamheid 2017.

Genomineerd zijn (in alfabetische volgorde):

 • Luc Freijer – Luc Freijer gooide in de Indische buurt tweeduizend love is love-flyers bij mensen in de brievenbus. Dit was als reactie op de verspreide flyer waarin homosexualiteit werd afgekeurd. Hij zag dat iedereen de haatflyer afkeurde, maar dat deze wel overal was gedeeld en verspreid, daarop nam hij het initiatief tot zijn Love=Love-flyer. Lees meer =>.
 • Marianne van Heeswijk – Marianne van Heeswijk bouwt gezamenlijk met betrokkenen (waaronder vluchtelingen en inwoners van gemeenten) in enkele dagen op meerdere plekken in Nederland Tapijten voor Vrede. Het doel is vooral om mensen met elkaar in contact te brengen, samen te laten werken en wederzijds begrip te kweken. Lees meer =>.
 • Anka Jacobs – Anka Jacobs schreef een kinderboek over stereotypen en verdraagzaamheid in het Engels en vertaalde het naar het Nederlands. Onlangs haalde een brief aan premier Rutte, waarin ze opriep om toch vooral wat relaxter met elkaar om te gaan, het nieuws. Rode draad in al haar werk is verdraagzaamheid, leren omgaan met verschillen. Lees meer =>.
 • Omar Munie – De Haagse tassenontwerper Omar Munie heeft een armband genaamd “Omarmband” gemaakt die de diversiteit van onze stad in een goed daglicht moet zetten.
  “Het is meer een verhaal dat we allemaal samen een zijn. De armbandjes zijn gemaakt van reddingsvesten uit Lesbos. De opbrengst gaat dan ook naar verschillende vluchtelingen-projecten. Lees meer =>.
 • Farley Raap – Farley Raap organiseerde de multiculturele expositie “De waren kleuren van zuid”.
  In de wijk Feijenoord probeert Farley Raap de bewoners met elkaar te verbinden door een expositie te organiseren waarin iedereen zijn eigen cultuur kan tentoonstellen. Dit doet hij omdat hij vindt dat de mensen in deze maatschappij verder van elkaar afstaan dan ooit tevoren. De Marokkaanse, Surinaamse, Dominicaanse, Nederlandse en Kaapverdiaanse cultuur waren allemaal vertegenwoordigd. Lees meer =>.


Share Button