Toelichting kandidaat Jasper Klapwijk

Jasper Klapwijk
“De actiegroep Gezin in Gevaar zorgde voor ophef door in het Reformatorisch Dagblad (RD) met een flyer tegen een postercampagne met zoenende mannen te verspreiden. Jasper Klapwijk startte weer een tegenactie en zamelde geld in via crowdfunding.

Klapwijk: “Het argument dat door de actiegroep wordt gebruikt is: “De postercampagne met zoenende mannen mogen onze kinderen niet zien. ‘Dit is zedeloos.’ Als christen voed ik mijn kinderen echt heel anders op. Mensen die elkaar liefhebben is het mooiste dat je als kind kunt zien.” Via crowdfunding heeft hij meer dan 5000 euro vergaard om een paginagrote advertentie met zoenende mannen in die christelijke krant te plaatsen.”

“Ook hoofdredacteur De Bruijn geeft toe: “Dat kruis op het pamflet was verkeerd. Ik veroordeel de zonde, maar vind wel dat we een arm moeten slaan om de mensen die de zonde begaan en hen niet moeten afschrijven.” De hoofdredacteur heeft laten weten in gesprek te gaan met Jasper Klapwijk, de jongen die geld inzamelde voor een ‘tegenadvertentie’ in de krant, over een eventuele pro-homo-advertentie.”

Zie ook:

Share Button