Jannet Vaessen

Jannet Vaessen

Jannet Vaessen is directeur van de vrouwen platform WOMEN Inc. In deze hoedanigheid is ze bij een scala van vrouwennetwerken aangesloten en voelt zich verbonden met vrouwen van verschillende generaties, etnische achtergronden en disciplines, evenals met de veranderingen waarop zij zich richten.

Haar boek IEDEREEN Inc. stelt hokjesdenken aan de kaak: “Of we nu willen of niet, we beoordelen elkaar voortdurend. Op uiterlijk, afkomst, sekse, opleiding, inkomen. Binnen een paar seconden vormen we ons een beeld van de ander. Voor een kleine groep mensen pakt dat bijna altijd goed uit. Wie zijn die mensen? Wanneer hoor je bij de ingroup en waar word… “

Jannet Vaessen stelt dat het goed zou zin als iedereen zou erkennen dat iedereen onbewuste vooroordelen heeft en in hokjes denkt. Ze geeft aan dat dit niet erg is, zolang je er maar vraagtekens bij blijft zetten.

Ze heeft als oprichter en directeur van het vrouwennetwerk WOMEN Inc. al tien jaar inzicht ontwikkeld over hoe sociale ongelijkheid werkt. Deze ervaringen en inzichten geven inhoud aan haar boek.

Jannet is actief op LinkedIn en Twitter.

Share Button