2de voorronde Consul(aat) 2018

Renée Langens heeft zich direct geplaatst voor de finale ronde van de publieksprijs Consul van de Verdraagzaamheid 2018.

Saskia Aukema en Janice Deul kunnen zich mogelijk nog op basis van aantal stemmen plaatsen voor de finale, dat is afhankelijk van de resultaten van de derde (en laatste voorronde) die eindigde op 19 september. Je kunt hier stemmen op een van de kandidaten uit de finale.

Comité 4 & 5 Mei heeft zich direct geplaatst voor de finale ronde van de publieksprijs Consulaat van de Verdraagzaamheid 2018.

Scholengemeenschap Lek & Linge en Stichting Beste Nieuwkomer kunnen zich mogelijk nog op basis van aantal stemmen plaatsen voor de finale, dat is afhankelijk van de resultaten van de derde (en laatste voorronde) die eindigt op 19 september. Je kunt hier stemmen op een van de kandidaten uit de finale.

De volledige uitslag van de tweede voorronde was als volgt:


 


Genomineerden Consulaat van de Verdraagzaamheid 2018.

De vijf genomineerden (in alfabetische volgorde) zijn:

  • Atlas Cultureel Centrum – De eerste generatie Marokkaanse gastarbeiders hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan de opbouw van de Nederlandse economie. De Marokkaanse cultuur in Nederland wordt in beeld gebracht met thematische foto’s. Lees meer »
  • Comité 4 & 5 Mei – Het Comité draagt onder meer via haar recente Facebookomslagvideo bij aan inclusiviteit in Nederland. Lees meer »
  • Deloitte – Om vrouwen te stimuleren hun ambities waar te maken, is er binnen Deloitte het platform ‘Women’s Network’. “Natuurlijk, zo’n platform zou overbodig moeten zijn, maar het is juist goed dat het binnen Deloitte zo prominent aanwezig is. Dat geeft alleen maar aan hoe belangrijk Deloitte de aanwezigheid van vrouwen vindt. Lees meer »
  • Stichting Lemat – “Eritrese buren? Bel bij ze aan! Ze zullen de lekkerste Eritrese koffie voor je maken. Ze willen niets liever dan contact maken met Nederlanders, ze weten alleen niet hoe.” Lees meer »
  • Suitsupply – “Het gaat in de modereclame vaak om attraction tussen mensen, maar niet vaak over de aantrekkingskracht tussen mannen. Dat vonden wij leuk om nu ook een keer te doen.” Het idee dat het bedrijf pakken probeert te verkopen over de rug van homo-emancipatie, doet hij af als “onzin”. Lees meer »

Genomineerden Consul van de Verdraagzaamheid 2018.

De vijf genomineerden (in alfabetische volgorde) zijn:

  • Deniece von Harras – Kijken we naar het aantal vrouwelijke commissarissen in het Nederlandse bedrijfsleven, dan komen we anno 2018 nog steeds maar op 24,6 procent van het totaal uit. Deniece probeert hier iets aan te doen met haar zakenplatform SmartUp Network. Lees meer »
  • Hermina de Vries – “Overgewicht staat in deze maatschappij nog steeds voor ongezond, lelijk, lui en ga zo maar door.” Hermina zet zich in voor de acceptatie van mensen met een maatje meer. Lees meer »
  • Jasper Klapwijk – De actiegroep Gezin in Gevaar zorgde voor ophef door in het Reformatorisch Dagblad (RD) met een flyer tegen een postercampagne met zoenende mannen te verspreiden. Jasper Klapwijk startte weer een tegenactie en zamelde geld in via crowdfunding. Lees meer »
  • Renée Langens – Renée Langens, taaldocent aan de Fontys-pabo in Den Bosch, gebruikt kinderboeken om met haar studenten te praten over diversiteit, racisme en discriminatie. Lees meer »
  • Sinan Çankaya – Sinan Çankaya is gepromoveerd op een onderzoek naar discriminatie binnen de politieorganisatie. Lees meer »

Bekijk hieronder de de genomineerden en de winnaars uit de eerste en derde voorronde of breng jouw stem uit voor de finale:

Share Button