1ste voorronde Consul(aat) 2018

Bercan Günel heeft zich direct geplaatst voor de finale ronde van de publieksprijs Consul van de Verdraagzaamheid 2018.

Saskia Aukema en Janice Deul kunnen zich mogelijk nog op basis van aantal stemmen plaatsen voor de finale, dat is afhankelijk van de resultaten van de derde (en laatste voorronde) die eindigde op 19 september. Je kunt hier stemmen op een van de kandidaten uit de finale.

Platform INS heeft zich direct geplaatst voor de finale ronde van de publieksprijs Consulaat van de Verdraagzaamheid 2018.

Scholengemeenschap Lek & Linge en Stichting Beste Nieuwkomer kunnen zich mogelijk nog op basis van aantal stemmen plaatsen voor de finale, dat is afhankelijk van de resultaten van de derde (en laatste voorronde) die eindigde op 19 september. Je kunt hier stemmen op een van de kandidaten uit de finale.

De volledige uitslag van de eerste voorronde was als volgt:


 


Genomineerden Consulaat van de Verdraagzaamheid 2018.

De vijf genomineerden (in alfabetische volgorde) zijn:

  • Amsterdam Museum – Het Amsterdam Museum levert consequent een podium aan diverse initiatieven gerelateerd aan (acceptatie van) vluchtelingen en de LGBTI gemeenschap zoals de Rainbow Dress, Tapijt van de Vrede en een bijeenkomst over diversiteit in liefde en politiek. Lees meer »
  • “Black Achievement Month” – Black Achievement Month bestaat uit een serie van evenementen in enkele grote steden en is een vernieuwende beweging die in Nederland gaande is, gestoeld op een zwart perspectief uit het verleden en heden, en gericht op de toekomst. Lees meer »
  • Platform INS – Op zaterdagavond 2 december 2017 vond de lancering van de Kleurrijke Top 100 plaats. Hier ontving de directrice van Platform INS, Saniye Calkin, een prijs vanwege haar strijd tegen verdeeldheid en inzet voor dialoog en verbinding. Lees meer »
  • Scholengemeenschap Lek en Linge – De openbare regionale schoolgemeenschap Lek en Linge organiseerde eind 2017 de Week van de Verdraagzaamheid; de Lek en Linge-versie van de landelijke Week tegen Pesten. Lees meer »
  • Stichting Beste Nieuwkomer – Stichting Beste Nieuwkomer zet talentvolle nieuwkomers (vluchtelingen) in de spotlights. Zij geloven in de kracht en talenten van nieuwkomers en bieden hen een podium om hun positieve, inspirerende verhalen te delen. Lees meer »

Genomineerden Consul van de Verdraagzaamheid 2018.

De vijf genomineerden (in alfabetische volgorde) zijn:

  • Anke de Vries – Anke leerde vluchtelingen uit Eritrea en Syrië kennen als gastvrije en vriendelijke mensen. Daarom zingt ze voor verdraagzaamheid. Lees meer »
  • Bercan Günel – Bercan vecht al twintig jaar voor meer genderdiversiteit in de top van het bedrijfsleven en schreef het boek ‘We hebben al een vrouw’, een handleiding voor organisaties die écht werk willen maken van diversiteit. Lees meer »
  • Florence Rapati – Dans is een universele taal en kan mensen uit verschillende culturen dichter bij elkaar brengen. Met die gedachte werkt Florence aan de voorstelling Dans om de Wereld. Lees meer »
  • Janice Deul – Janice is een Surinaams-Nederlandse lifestylejournalist, die zich via haar inspiratieplatform Diversity Rules sterk maakt voor meer diversiteit (qua gender, leeftijd, bodytype én etniciteit) in mode en magazines. Lees meer »
  • Saskia Aukema – Saskia wilde het fijne weten van de niqaab. Het eindresultaat is ‘Veiled, Too Busy Being Awesome’, een project én boek. Lees meer »

Bekijk hieronder de de genomineerden en de winnaars uit de tweede en derde voorronde of breng jouw stem uit voor de finale:

Share Button