Finale Consul(aat) 2018

De uitslag van de verkiezing Consul en Consulaat van de Verdraagzaamheid 2018 vind je hieronder.

Klik op de linkjes hieronder om de genomineerden / winnaars uit de voorronden te bekijken:

Hierbij de definitieve finalisten op basis van alle 3 de voorronden

De verkiezing voor de publieksprijs Consul en Consulaat van de Verdraagzaamheid 2018 kent 3 voorronden en een finale. Er zijn voor allebei de titels vijf finaleplaatsen. Drie finaleplaatsen worden ingevuld door de winnaars van de voorronden. De overige twee plaatsen zijn voor de twee kandidaten met de meeste stemmen uit alle voorrondes.


Kandidaten Consul van de Verdraagzaamheid 2018

Kandidaten Consulaat van de Verdraagzaamheid 2018

Finale kandidaten Consul van de Verdraagzaamheid 2018
De definitieve finalisten zijn:
Winnaar eerste voorrondeBercan Günel -Bercan vecht al twintig jaar voor meer genderdiversiteit in de top van het bedrijfsleven en schreef het boek ‘We hebben al een vrouw’, een handleiding voor organisaties die écht werk willen maken van diversiteit. Lees meer »
Winnaar tweede voorrondeRenée Langens -Renée Langens, taaldocent aan de Fontys-pabo in Den Bosch, gebruikt kinderboeken om met haar studenten te praten over diversiteit, racisme en discriminatie. Lees meer »
Winnaar derde voorrondeMenno ten Brink & Mazouk Aulad Abdellah – Rabbijn Ten Brink en imam Aulad Abdellah staan voor hetzelfde: de ‘dialoog’, zoals dat in hun kringen heet, met mensen van een andere levensovertuiging. Lees meer »
Niet-winnaar met de meeste stemmenSaskia Aukema – Saskia wilde het fijne weten van de niqaab. Het eindresultaat is ‘Veiled, Too Busy Being Awesome’, een project én boek. Lees meer »
Niet-winnaar met de één na meeste stemmenMo Hersi – Mede dankzij Mo liep dit jaar de meest diverse groep ooit de Vierdaagse in Nijmegen, met een recordaantal van 84 verschillende nationaliteiten. De groep die Hersi heeft verzameld ging lopen onder de noemer World Team. Lees meer »
Finale kandidaten Consulaat van de Verdraagzaamheid 2018
De definitieve finalisten zijn:
Winnaar eerste voorrondePlatform INS – Op zaterdagavond 2 december 2017 vond de lancering van de Kleurrijke Top 100 plaats. Hier ontving de directrice van Platform INS, Saniye Calkin, een prijs vanwege haar strijd tegen verdeeldheid en inzet voor dialoog en verbinding. Lees meer »
Winnaar tweede voorrondeComité 4 & 5 Mei – Het Comité draagt onder meer via haar recente Facebookomslagvideo bij aan inclusiviteit in Nederland. Lees meer »
Winnaar derde voorrondeBoom van de Tolerantie – Johannes van Camp maakt portretten van ‘Ambassadeurs voor Tolerantie’ om de ‘Boom van Tolerantie’ op te sieren, die te vinden is in de Kamer van de Tussentijd in Gorinchem. Lees meer »
Niet-winnaar met de meeste stemmenScholengemeenschap Lek & Linge – De openbare regionale schoolgemeenschap Lek en Linge organiseerde eind 2017 de Week van de Verdraagzaamheid; de Lek en Linge-versie van de landelijke Week tegen Pesten. Lees meer »
Niet-winnaar met de één na meeste stemmenStichting Beste Nieuwkomer – Stichting Beste Nieuwkomer zet talentvolle nieuwkomers (vluchtelingen) in de spotlights. Zij geloven in de kracht en talenten van nieuwkomers en bieden hen een podium om hun positieve, inspirerende verhalen te delen. Lees meer »
Share Button