Derde voorronde Consul(aat) 2017

Han van Mourik heeft zich direct geplaatst voor de finale ronde voor de titel Consul van de Verdraagzaamheid 2017.
De finale plek op basis van aantal uitgebrachte stemmen is voor Saïd Benesellam & Lody van de Kamp.

Amsterdam Rainbow Dress Foundation heeft zich direct geplaatst voor de finale ronde voor de titel Consulaat van de Verdraagzaamheid 2017.
Er zijn geen finale plekken op basis van aantal uitgebrachte stemmen in deze ronde.

De volledige uitslag van de derde voorronde was als volgt:


 


Genomineerden Consulaat van de Verdraagzaamheid 2017.

De vijf genomineerden (in alfabetische volgorde) zijn:

  • Amsterdam Rainbow Dress Foundation – De Amsterdam Rainbow Dress is een zestien meter lange jurk waarin 75 nationale vlaggen zijn verwerkt van landen waar homoseksualiteit nog steeds in het strafrecht is opgenomen. De jurk zal gedragen door een model als levend kunstwerk de wereld blijven rondreizen om zo aandacht te vragen voor lhbti-vluchtelingen en -rechten in de wereld. Lees meer »
  • Artikel 1 Overijssel – Artikel 1 Overijssel (voorheen het Anti Discriminatie Bureau) heeft het initiatief genomen voor het laten maken van een kunstwerk dat een eerbetoon is aan de diversiteit in Enschede. Het staat symbool voor de tolerantie en acceptatie van lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders. Lees meer »
  • Jongeren Netwerk Limburg (JNL) – JNL organiseert diverse activiteiten die moeten leiden tot meer tolerantie en minder polarisatie onder de jeugd. Het plan behelst onder meer een YouTube-kanaal voor jongeren die vloggen over de onderwerpen tolerantie en polarisatie. Lees meer »
  • Plaza Mundial – Nos Mundu organiseert samen met Strijp over de Ring “Plaza Mundial”, een gratis multiculturele ontmoetingsdag. Het festival brengt al 15 jaar verschillende culturen bij elkaar. Lees meer »
  • TV-programma De slimste mens – De slimste mens is een spelprogramma van KRO-NCRV. Dagelijks stemmen er ruim een miljoen kijkers voor af. Het programma kent een opvallende diversiteit aan deelnemers en vragen. Lees meer »

Genomineerden Consul van de Verdraagzaamheid 2017.

De vijf genomineerden (in alfabetische volgorde) zijn:

  • Saïd Bensellam en Lody van de Kamp – Jongerenwerker Saïd Bensellam en rabbijn Lody van de Kamp organiseren de tentoonstelling “Het andere verhaal”. Centraal op de expositie staat een reeks panelen met verhalen over moslims die hun leven en het leven van hun familie in de waagschaal hebben gesteld om Joodse medemensen te redden van de vernietigingskampen. Lees meer »
  • Johan Kuiper – Johan Kuiper heeft als vrijwilliger de afgelopen 30 jaar een onuitwisbaar stempel gedrukt op Deventer als multiculturele stad. Enthousiast en onvermoeibaar is zijn maatschappelijke bijdrage en inzet voor cultureel Deventer. Lees meer »
  • Kiza Magendane – Kiza Magendane is student politicologie, blogger, schrijver en gastcolumnist bij de Volkskrant. Kiza is mede-oprichter en voormalig bestuurslid van Het Nieuw Wij, een modern online-platform dat culturen, religies, levens-beschouwingen en de individuele burgers met elkaar wil verbinden. Lees meer »
  • Han van Mourik – Han van Mourik is initiatiefnemer van de “Culturen-Doel-Groep” in Sittard-Geleen. Han zet zich in voor meer onderlinge waardering en begrip voor en tussen de verschillende culturen, waarbij het volgens hem wél zo moet zijn dat mensen zich aanpassen aan de normen en waarden die in Nederland gelden en die het maken tot een land waar je graag wil leven. Lees meer »
  • Wim Peeters – De Zandvoortse en Amsterdamse ondernemer Wim Peeters is initiatiefnemer van het evenement Pride at the Beach; het beroemde uitstapje van Pride Amsterdam naar Zandvoort. Tijdens deze dagen was er in de badplaats een programma waarbij diversiteit een steeds terugkerend onderdeel was. Lees meer »

Bekijk hieronder de de genomineerden / winnaars uit de twee eerdere ronden:

» Breng hier uw stem uit voor de finale 2017

Share Button