3de voorronde Consul(aat) 2018

Menno ten Brink & Mazouk Aulad Abdellah hebben zich direct geplaatst voor de finale ronde van de publieksprijs Consul van de Verdraagzaamheid 2018.

Daarnaast staan de winnaars van de eerste en tweede ronde uiteraard ook in de finale: Bercan Günel (winnaar 1ste voorronde) en Renée Langens (winnaar 2de voorronde).

Mo Hersi en Saskia Aukema hebben zich op basis van aantal stemmen eveneens weten te plaatsen voor de finale. Je kunt hier stemmen op een van de kandidaten uit de finale.

Boom van de Tolerantie heeft zich direct geplaatst voor de finale ronde van de publieksprijs Consulaat van de Verdraagzaamheid 2018.

Daarnaast staan de winnaars van de eerste en tweede ronde uiteraard ook in de finale: Platform INS (winnaar 1ste voorronde) en Comité 4 & 5 Mei (winnaar 2de voorronde).

Scholengemeenschap Lek & Linge en Stichting Beste Nieuwkomer hebben zich op basis van aantal stemmen eveneens weten te plaatsen voor de finale. Je kunt hier stemmen op een van de kandidaten uit de finale.

De volledige uitslag van de derde voorronde was als volgt:


 


Genomineerden Consulaat van de Verdraagzaamheid 2018.

De vier genomineerden (in alfabetische volgorde) zijn:

  • Boom van de Tolerantie – Johannes van Camp maakt portretten van ‘Ambassadeurs voor Tolerantie’ om de ‘Boom van Tolerantie’ op te sieren, die te vinden is in de Kamer van de Tussentijd in Gorinchem. Lees meer »
  • FNV – In november reikt de FNV de FNV-Diversiteitsprijs 2018 uit aan een Wereldburger die zich als FNV-lid de laatste 2 jaar bijzonder heeft onderscheiden voor diversiteit en tegen racisme en discriminatie. Lees meer »
  • Netwerk Serve the City – Het project “Samen in Utrecht” van Netwerk Serve the City is de winnaar van de Tolerantieprijs 2018. De prijs werd op 5 mei uitgereikt door wethouder Kees Diepeveen op het Vrijheidspodium van het Bevrijdingsfestival Utrecht. Het is een project waarbij statushouders zich als vrijwilliger inzetten voor kwetsbare Utrechters. Lees meer »
  • Stichting Tolérance – Het doel van de stichting is het bevorderen van integratie van vluchtelingen met een verblijfstatus in de regio Zeist. Dit doen zij door het organiseren van verschillende soorten ontmoetingen, cursussen en praktische ondersteunende diensten. Lees meer »

Genomineerden Consul van de Verdraagzaamheid 2018.

De vijf genomineerden (in alfabetische volgorde) zijn:

  • Ditty Smit-van Damme – Gepensioneerd verslavingsarts Ditty Smit-van Damme uit Goes is de nieuwe Miss Senior Pride. Ze kreeg in Amsterdam de onderscheiding van vrijwilligersorganisatie Roze 50+ Nederland wegens haar inzet voor acceptatie van lhbti-ouderen. Lees meer »
  • Hans Koole – Hans Koole organiseert multiculturele fietsrondleidingen om toeristen zo het kleurrijke Rotterdam te laten zien. Lees meer »
  • Johnny de Mol – Johnny is een van de oprichters van stichting Movement on the Ground en naar Lesbos gegaan om vluchtelingen te helpen. Daarnaast vindt De Nacht van de Vluchteling voor de negende keer plaats. Lees meer »
  • Menno ten Brink & Mazouk Aulad Abdellah – Rabbijn Ten Brink en imam Aulad Abdellah staan voor hetzelfde: de ‘dialoog’, zoals dat in hun kringen heet, met mensen van een andere levensovertuiging. Lees meer »
  • Mo Hersi – Mede dankzij Mo liep dit jaar de meest diverse groep ooit de Vierdaagse in Nijmegen, met een recordaantal van 84 verschillende nationaliteiten. De groep die Hersi heeft verzameld ging lopen onder de noemer World Team. Lees meer »

Bekijk hieronder de de genomineerden en de winnaars uit de eerste en tweede voorronde of breng jouw stem uit voor de finale:

Share Button