Verdraagzaamheid Awards 2019


In samenwerking met de Stichting Eén Land Eén Samenleving reikten wij op zaterdag 16 november – de internationale dag van de verdraagzaamheid – de prijzen uit aan de winnaar en de nummers 2 en 3 van de verkiezing voor de Ambassade van de Verdraagzaamheid 2019!

Alle genomineerden voor de titel Ambassade van de Verdraagzaamheid 2019

Ahmed Marcouch, burgemeester van de gemeente Arnhem en bestuurslid van de Stichting Eén Land Eén Samenleving overhandigde de prijzen aan de winnaars van de Awards.

En de Ambassade van de Verdraagzaamheid 2019 is …… het wereldmuziekkoor IntervOcaal uit Enschede!

1ste prijs Ambassadeur van de Verdraagzaamheid 2019: IntervOcaal

Nummers 2 en 3 zijn respectievelijk Reach and Teach uit Den Haag en United Kitchen uit Groningen.

2de prijs Ambassadeur van de Verdraagzaamheid 2019: Reach and Teach

 

3de prijs Ambassadeur van de Verdraagzaamheid 2019: United KitchenKandidaten Ambassade van de Verdraagzaamheid 2019:

 • Full Colour Festival [Drenthe]

  Het Full Colour Festival is een jaarlijks multicultureel festival in Emmen centrum, met muziek, dans en eten uit de hele wereld. Ook is er elk jaar een Full Colour markt waar ideële organisaties zich presenteren en gebruiks- en kunstvoorwerpen verkocht worden uit Afrika, Azië en Latijns-Amerika. https://www.fullcolourfestival.nl Lees meer »

 • Inspiratie Inc [Flevoland] –

  Inspiratie Inc. (Inc. van inclusie en van In Nederlandse Communities) zet zich in omgeving Almere in voor iedereen die een actieve plek in de samenleving zoekt. Ze ontwikkelen nieuwe vormen voor sociaal ondernemerschap, waarin de diversiteit van mensen met verschillende talen, culturen, leeftijden en geloven centraal staat. https://www.inspiratie-inc.nl/       Lees meer »

 • Kleurrijk Vrouwenwerk Heerenveen (werkgroep Stichting Caleidoscoop) [Friesland]

  Kleurrijk Vrouwenwerk Heerenveen is een werkgroep van Stichting Caleidoscoop brengt vrouwen met verschillende culturen bij elkaar. Dit doen ze op verschillende manieren: zo organiseren ze ieder jaar een burendag en een vrouwenfeest, gekenmerkt door muziek en hapjes uit de hele wereld! https://www.caleidoscoopheerenveen.nl/kleurrijk-vrouwenwerk/     Lees meer »

 • Stichting Ontmoeting de Maten [Gelderland]

  Stichting Ontmoeting de Maten organiseert ieder jaar De Maten in Geuren en Kleuren, een multicultureel evenement in de wijk De Maten in Apeldoorn. Een feestelijke dag met diverse sprekers, workshops en muziek en dans uit allerlei culturen. http://www.stichtingontmoetingdematen.nl/     Lees meer »

 • United Kitchen [Groningen]

  Bij United Kitchen in Groningen staan eten en cultuur centraal. Studenten en vrouwen met een migratie-achtergrond organiseren samen multiculturele diners om zo culturele uitwisselingen te stimuleren en tegelijkertijd de vrouwen te ondersteunen bij hun integratie. https://unitedkitchen.nl/       Lees meer » 

 • Interreligieus Platform [Limburg]

  Het Interreligieus Platform in de regio Sittard, Geleen en Born biedt de inwoners van deze regio de mogelijkheid om kennis te maken met elkaars religie en cultuur. Dit doet het Platform onder andere door het organiseren van gezamenlijke activiteiten en het deelnemen aan verschillende (religieuze) feestdagen. http://interreligieusplatform.nl/      Lees meer »

 • Kleurrijke Stad [Noord-Brabant]

  Kleurrijke Stad is een evenementenbureau in Eindhoven, dat zich specifiek richt op de organisatie van multiculturele evenementen. Het doel is om door middel van evenementen en projecten, op sport, muziek, dans of iedere andere vorm van expressie, mensen bij elkaar te brengen. https://www.kleurrijkestad.nl/  Lees meer »

 • Stichting Op Roet [Noord-Holland]

  Stichting Op Roet draagt bij aan de waardering van culturele diversiteit in de regio West-Friesland. Naast kunst- en theaterprojecten, die gebaseerd zijn op immaterieel erfgoed (zoals verhalen en rituelen) organiseert Op Roet ook interculturele ontmoetingen. Vorig jaar wonnen zij de Europese Amateo Award. http://op-roet.nl/      Lees meer »

 • IntervOcaal [Overijssel]

  IntervOcaal is een wereldmuziekkoor in Enschede. Het koor zingt liederen uit de hele wereld, en met name liederen uit de geboortelanden van de leden van IntervOcaal. Daarnaast worden ook verhalen en gedichten uit de verschillende culturen gepresenteerd.  https://www.intervocaal-enschede.nl/      Lees meer »

 • ArteGanza [Utrecht]

  Volgens ArteGanza kleurt cultuur het leven! ArteGanza verbindt de vele verschillende culturen in Amersfoort door vrijheidsdiners en -tours, maar ook kunstzinnige projecten te organiseren. Denk bijvoorbeeld aan muziek en dans! https://arteganza.nl/      Lees meer »

 • Stichting Variant Goes [Zeeland]

  Het doel van Stichting Variant Goes is om de verscheidenheid van culturen in de gemeente Goes en omgeving met elkaar in verbinding te brengen. Dit doet de stichting door diverse multiculturele evenementen te organiseren, zoals het jaarlijkse “Kleurrijk Goes.” https://www.variantgoes.nl/      Lees meer » 

 • Reach and Teach [Zuid-Holland]

  Reach and Teach is een Haagse non-profit organisatie, opgericht en gerund door studenten. Het doel van Reach and Teach is het bevorderen van de integratie van statushouders in de Nederlandse maatschappij. Dit doen ze onder andere door het geven van taallessen. Achtergrondverhalen delen ze op hun Facebookpagina: https://www.facebook.com/reachandteachnl/.      Lees meer »

Share Button