Verdraagzaamheid Awards 2020


In samenwerking met de Stichting Eén Land Eén Samenleving maakten wij op zaterdag 14 november – twee dagen voor de internationale dag van de verdraagzaamheid – de winnaar bekend en de nummers 2 en 3 van de verkiezing voor de Ambassade van de Verdraagzaamheid 2020!
Gezien de maatregelen in het kader van de COVID-pandemie kon de uitreiking niet op dezelfde dag plaatsvinden. De Awards behorende bij de eerste drie plaatsen zijn later overhandigt aan de Award-winnaars.

De uitslag van deze verkiezing vindt u hieronder. Winnaar van de titel Ambassade van de Verdraagzaamheid 2020 is geworden met 34,0% van de stemmen is het Auni-Toernooi. De volledige uitslag staat hieronder.Kandidaten Ambassade van de Verdraagzaamheid 2020:

 • Nederlands Anderstalige Vriendschapsstichting voor Taal en Cultuur (NAVTC) [Drenthe]

  De Nederlands Anderstalige Vriendschapsstichting voor Taal en Cultuur (NAVTC) ondersteunt de uitwisseling van taal en cultuur tussen Nederlandse, Arabische, en andere culturen in Assen en omgeving. Tien jaar geleden startten enkele vrouwen met een taalcursus Arabisch, en daarnaast organiseert het NAVTC inmiddels bijvoorbeeld ook voorlichtingen, wereldvrouwenavonden en (kook)workshops. Voor meer informatie, zie: http://navtc.nl/      Lees meer »

 • Stichting Multiculturele Organisatie Almere (SMOA) [Flevoland] –

  De Stichting Multiculturele Organisatie Almere (SMOA) zet zich in voor dialoog en solidariteit tussen verschillende culturen in Almere. Om dit te bevorderen organiseert SMOA jaarlijks diverse activiteiten op het gebied van multiculturele kunst, cultuur, sport en muziek. Zo organiseert SMOA jaarlijks talentenjachten voor jongeren en het multiculturele LumièreparkFestival. Voor meer informatie, zie: http://www.smoa.nl/.      Lees meer »

 • Team Bruggen Bouwen Leeuwarden [Friesland]

  Team Bruggen Bouwen Leeuwarden is onderdeel van Kleurrijk Fryslân en bestaat uit deelnemers met allerlei levensbeschouwelijke achtergronden. Samen zetten zij zich in voor verbinding en het gezamenlijk nadenken over en oplossen van vraagstukken omtrent discriminatie. Hoe reageer je bijvoorbeeld als de plaatselijke moskee wordt beklad? En wat betekent het als joden in je woonplaats zich onveilig voelen? Voor meer informatie, zie: http://www.kleurrijkfryslan.org/wp/bruggen-bouwen/.      Lees meer »

 • The Girl Movement [Gelderland]

  The Girl Movement wil meiden en jonge vrouwen (11-25 jaar) met een vluchtelingachtergrond stimuleren om succesvol te participeren in de Edese samenleving. Dit doet The Girl Movement door een netwerk aan te bieden en activiteiten te organiseren op het gebied van onder andere sport, koken, dans en cultuur. Voor meer informatie, zie: https://www.thegirlmovement.nl/.      Lees meer »

 • Op Roakeldais [Groningen]

  Op Roakeldais is een jaarlijks internationaal dans- en muziekfestival in Warffum. Vier dagen lang kan men genieten van dans- en muziekvoorstellingen uit vrijwel alle werelddelen. Naast dat de bezoekers op deze manier kennis kunnen maken met de verschillende culturen, verblijven alle dansers in lokale gastgezinnen. Zodoende groeit de waardering voor culturele diversiteit: “Dance with the World!” Voor meer informatie, zie: http://www.oproakeldais.nl/.      Lees meer »

 • Migratiemuseum Heerlen [Limburg]

  Het Migratiemuseum Heerlen was een pop-up museum over de rijke geschiedenis van migratie in de regio. De tentoonstelling ‘Niet bang zijn’ was een ode aan deze migranten die als mijnwerkers naar de regio kwamen. Het museum heeft zich ontwikkeld tot plek van ontmoeting en dialoog, en naar aanleiding van deze verhalen is recentelijk een boek uitgebracht! Voor meer informatie, zie: https://migratiemuseumheerlen.nl/.      Lees meer »

 • Wereldvrouwen Oss [Noord-Brabant]

  Wereldvrouwen Oss is een koor dat onder meer zang gebruikt om vrouwen van verschillende culturele achtergronden bij elkaar te brengen. De vrouwen zingen liederen uit elkaars landen, maar naast muziek is er ook tijd voor andere activiteiten! Zo vertellen zij elkaar verhalen en bezoeken ze samen culturele activiteiten. Voor meer informatie, zie: https://www.wereldvrouwenoss.nl/.      Lees meer »

 • Rederij Lampedusa [Noord-Holland]

  Vijf jaar geleden verkregen de oprichters van deze rederij twee schepen die door vluchtelingen waren achtergelaten op het Italiaanse eiland Lampedusa. Hiermee richtten zij Rederij Lampedusa op, waarbij mensen met een vluchtelingenachtergrond rondvaarten aanbieden in Amsterdam. De grachtentours zijn hierbij ook gericht op de migratiegeschiedenis van Amsterdam (en Nederland in het algemeen). Voor meer informatie, zie: http://rederijlampedusa.nl/.      Lees meer »

 • Auni-Toernooi [Overijssel]

  In Hengelo wordt ieder jaar rond de kerstdagen het Auni-Toernooi georganiseerd. Dit Twentse zaalvoetbaltoernooi heeft als doel om jongeren met verschillende culturele achtergronden bij elkaar te brengen. Dankzij het voetbal (wat tevens elk jaar op hoog niveau is) smelten de verschillende culturen echt samen! Zo laat het Auni-Toernooi zien hoe verbindend sport kan zijn. Voor meer informatie, zie: http://www.aunitoernooi.nl/.      Lees meer »

 • Catching Cultures Orchestra [Utrecht]

  Catching Cultures Orchestra uit Utrecht geeft de muziek die vluchtelingen hebben meegenomen een plek in de maatschappij en biedt mensen met verschillende culturele achtergronden de gelegenheid samen muziek te maken. Zodoende wordt muziek van over de hele wereld samengebracht en biedt het vluchtelingen de kans om een netwerk op te bouwen. Voor meer informatie, zie: https://catchingculturesorchestra.nl/.      Lees meer »

 • CultureCo [Zeeland]

  CultureCo is onderdeel van RASA, de studentenvereniging voor studenten van University College Roosevelt, gevestigd in Middelburg. Gezien het internationale karakter van de studie en de studenten organiseert deze commissie tal van activiteiten om meer over elkaars cultuur te leren. Denk bijvoorbeeld aan multiculturele diners en filmavonden! Voor meer informatie, zie: https://www.rasa.nu/cultureco.html.      Lees meer »

  EN: CultureCo is part of RASA, the student association for students of University College Roosevelt, based in Middelburg. Given the international character of the study programme and the students, this committee organises a variety of events to learn more about each other’s culture. Examples include multicultural dinners and movie nights. For more information, see: https://www.rasa.nu/cultureco.html.      Read more »

 • Verhalenhuis Belvédère [Zuid-Holland]

  Verhalenhuis Belvédère wil door middel van kunst, cultuur en verhalen mensen met elkaar en met Rotterdam verbinden. Zo organiseert het Verhalenhuis (foto)tentoonstellingen, voorstellingen, en eet- en ontmoetprogramma’s. Ook in corona-tijden, want Belvédère blijft op anderhalve meter afstand actief met onder andere live cooking events met afhaalmaaltijden en een estafette expositie die van huis tot huis gaat. Voor meer informatie, zie: https://www.belvedererotterdam.nl/ .      Lees meer »

Share Button