Voorronden verkiezing Consul(aat) 2017

Hier vindt u informatie over de voorronden voor onze publieksprijs; de verkiezing van Consul en Consulaat van de Verdraagzaamheid 2017.

Bekijk hieronder de de genomineerden / winnaars uit de drie eerdere ronden:

Hierbij de finale kandidaten na de eerste drie voorronden

De verkiezing voor Consul en Consulaat van de Verdraagzaamheid 2017 kent 3 voorronden en een finale. Er zijn voor allebei de titels vijf finale-plaatsen. Drie finaleplaatsen worden ingevuld door de winnaars van de voorronden. De overige twee plaatsen zijn voor de twee kandidaten met de meeste stemmen.

Kandidaten Consul 2017

Kandidaten Consulaat 2017

Finale kandidaten Consul van de Verdraagzaamheid 2017

De finale kandidaten zijn:

  • Winnaar eerste voorrondeMarianne van Heeswijk -Marianne van Heeswijk bouwt gezamenlijk met betrokkenen (waaronder vluchtelingen en inwonersvan gemeenten) in enkele dagen op meerdere plekken in Nederland Tapijten voor Vrede. Het doelis vooral om mensen met elkaar in contact te brengen, samen te laten werken en wederzijdsbegrip te kweken. Lees meer »
  • Winnaar tweede voorrondeSoufiane Moussouli -Soufiane is theatermaker van “Marokkanen huilen niet” en “Gelukzoeker”. Devoorstelling “Marokkanen huilen niet” over zijn twee identiteiten (Marokkaans en Nederlands)maakte hij voor het Internationaal Storytelling Festival Amsterdam . Lees meer »
  • Winnaar derde voorrondeHan van Mourik – Han van Mourik is initiatiefnemer van de “Culturen-Doel-Groep” in Sittard-Geleen. Han zet zich in voor meer onderlinge waardering en begrip voor en tussen de verschillende culturen, waarbij het volgens hem wél zo moet zijn dat mensen zich aanpassen aan de normen en waarden die in Nederland gelden en die het maken tot een land waar je graag wil leven. Lees meer »
  • Niet-winnaar met de meeste stemmenSaïd Bensellam en Lody van de Kamp – Jongerenwerker Saïd Bensellam en rabbijn Lody van de Kamp organiseren de tentoonstelling “Het andere verhaal”. Centraal op de expositie staat een reeks panelen met verhalen over moslims die hun leven en het leven van hun familie in de waagschaal hebben gesteld om Joodse medemensen te redden van de vernietigingskampen. Lees meer »
  • Niet-winnaar met de één na meeste stemmenAnka Jacobs – Anka Jacobs schreef een kinderboek over stereotypen en verdraagzaamheid inhet Engels en vertaalde het naar het Nederlands. Onlangs haalde een brief aan premier Rutte,waarin ze opriep om toch vooral wat relaxter met elkaar om te gaan, het nieuws. Rode draad inal haar werk is verdraagzaamheid, leren omgaan met verschillen. Lees meer »

Finale kandidaten Consulaat van de Verdraagzaamheid 2017

De finale kandidaten zijn:

  • Winnaar eerste voorrondeARC Amsterdam Lowlanders – Gay rugbyploeg ARC Amsterdam Lowlanders gaat actief de strijdaan tegen homofobie in sport, voor de acceptatie van spelers, coaches, scheidsrechters entoeschouwers. Zij hebben een Memorandum of Understanding getekend met Rugby Nederland en International Gay Rugby (IGR) om de acceptatie van holebi’s en transgenders in de rugbygemeenschap te bevorderen. Lees meer »
  • Winnaar tweede voorrondeWomen’s March – Er werd dit jaar twee maal een Women’s March gehouden in Nederland. Beide keren deden enkele duizenden mensen mee. Zij demonstreerde tegen haat en voorverdraagzaamheid. De aanleiding was de inauguratie van president Donald Trump. Lees meer »
  • Winnaar derde voorrondeAmsterdam Rainbow Dress Foundation – De Amsterdam Rainbow Dress is een zestien meter lange jurk waarin 75 nationale vlaggen zijn verwerkt van landen waar homoseksualiteit nog steeds in het strafrecht is opgenomen. De jurk zal gedragen door een model als levend kunstwerk de wereld blijven rondreizen om zo aandacht te vragen voor lhbti-vluchtelingen en -rechten in de wereld. Lees meer »
  • Niet-winnaar met de meeste stemmenZID Theater – ZID Theater verbindt kunst, cultuur ensamenleving door creatieve talenten van mensen in te zetten voor positieve verandering. ZID Theater speelt de nieuwe voorstelling LIEFDE NU. In deze voorstelling gaan de regisseuseKarolina Spaic en twintig spelers, afkomstig uit verschillende werelddelen, op zoek naar deultieme kracht van liefde. De spelers maken een persoonlijk statement waarin de kracht vanliefde het antwoord is op de onzekere tijd waarin we leven. Lees meer »
  • Niet-winnaar met de één na meeste stemmenAlfa-college – Het Alfa-college organiseerde in het kader vanDiversity Day verscheidene activiteiten. De bedoeling is dat mensen met verschillende seksuele voorkeur, huidskleur of achtergrond elkaar accepteren. Lees meer »

» Breng hier uw stem uit voor de finale 2017

Share Button