Handvest

Introductie

Ben je al eens in het Paleis van de Verdraagzaamheid geweest?

Weet je eigenlijk wel waar het Paleis van de Verdraagzaamheid staat en hoe het eruit ziet?

De antwoorden op bovenstaande vragen laten zich raden. Het Paleis van de Verdraagzaamheid bestaat namelijk niet. Of beter gezegd nog niet. En eigenlijk bestaat het Paleis van de Verdraagzaamheid toch weer wel; niet als fysiek gebouw, maar als visioen in de hoofden van een aantal mensen en het bestaat als stichting; de stichting Paleis van de Verdraagzaamheid die fungeert als dé thuisbasis voor verdraagzaamheid.

Wil je behoren tot de groep mensen die al een beeld heeft van het Paleis van de Verdraagzaamheid? Voeg je dan bij hen door voor jezelf een beeld te scheppen van het ideale Paleis van de Verdraagzaamheid. Probeer het gerust: Hoe ziet jouw Paleis van de Verdraagzaamheid eruit van buiten? Kent het ramen of is het geheel van glas, of is het een tent of een grote open ruimte? En waar staat het? Of staat het niet, maar drijft het of zweeft het? En van binnen, hoe ziet het er van binnen uit? Is het licht en kleurrijk en bestaat het uit één grote ruimte of zijn er allemaal kleine ruimtes die met elkaar in verbinding staan? En misschien wel veel belangrijker: Wie zijn er nog meer in jouw Paleis van de Verdraagzaamheid? Ken je iedereen of zijn er ook onbekenden bij en hoe gedragen deze anderen zich? Zijn ze vrolijk en beleefd, zijn ze zichzelf en waarderen ze elkaar? Vast wel!

Iedereen kan op deze manier een ander, eigen beeld creëren van zijn of haar Paleis van de Verdraagzaamheid en tegelijkertijd delen al deze Paleizen één ding: In al deze Paleizen huist Verdraagzaamheid.

Toch blijft mogelijk de vraag onbeantwoord wat de visie van de stichting is op het Paleis van de Verdraagzaamheid. Om dit duidelijk te maken en te onderbouwen u hier ons handvest.

Handvest Paleis van de Verdraagzaamheid

Share Button

2 gedachten over “Handvest

Reacties zijn gesloten.