Juryrapport Burgerinitiatief Respect en Diversiteit

Burgerinitiatief Respect en Diversiteit

Burgerinitiatief Respect en Diversiteit

Deze organisatie is opgezet door en voor inwoners uit Geldermalsen. De bedoeling is om kennis uit te wisselen en begrip te kweken tussen de verschillende sociale, culturele en religieuze bevolkingsgroepen in Geldermalsen, over thema’s die spelen in de samenleving.

Dit initiatief brengt mensen van verschillende achtergronden, leeftijden, religies, etc. bijeen met dialogen en gespreksavonden, maar ook door middel van diverse activiteiten in de openbare ruimte, zoals: straattekenen, schilderen, maaltijden en door bijvoorbeeld het uitnodigen van kunstenaars. Hiermee bereiken ze diverse bewoners en laten mensen op verschillende manieren met elkaar kennismaken, samenwerken en gedachten uitwisselen.

Dat dit initiatief in Geldermalsen plaatsvindt verdient extra aandacht, omdat deze plaats juist eerder in het nieuws kwam vanwege de protesten tegen een AZC. Dit initiatief toont aan dat er ook bewoners zijn die een tegengeluid laten horen en juist de diversiteit benutten en in een positief daglicht willen stellen. De organisatoren zijn zelf ook van diverse achtergronden, dat lijkt dan ook een goede basis te zijn om een brede doelgroep te kunnen bereiken.

Share Button