Juryrapport Johnny de Mol

Johnny de Mol

Johnny de Mol

Presentator en acteur Johnny de Mol is een van de oprichters van Movement on the Ground. Deze organisatie biedt met vrijwilligers hulp aan vluchtelingen in Griekenland en Nederland.
Movement on the Ground is opgericht in 2015 met het idee om vluchtelingenwerk humaan te maken en defaitisme om te buigen tot hoop. In vluchtelingenkampen bouwt de organisatie campussen waar vluchtelingen een plek krijgen om zich voor te bereiden op de rest van hun leven. In deze campussen worden bijvoorbeeld computerlessen gegeven, maar ook filmvertoningen voor kinderen vertoond en voedsel uitgedeeld door vrijwilligers. Movement on the Ground regelde ook goedkope vluchten tussen Amsterdam en Lesbos, zodat vrijwilligers er makkelijk heen konden om te helpen. In Nederland heeft de organisatie onder andere the Movement Hotel opgezet in de voormalige Bijlmerbajes. Het tijdelijke hotel wordt gerund door statushouders en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Drie jaar na de oprichting is de stichting inmiddels een officieel erkende hulporganisatie.
Bij het brede publiek is Johnny de Mol vooral bekend als acteur en televisiepresentator. Ook op televisie toont hij zijn maatschappelijke bevlogenheid met programma‚Äôs als Down met Johnny en SynDROOM. De Mol is ook ruim tien jaar ambassadeur van ‘Het Vergeten Kind’, een organisatie die zich inzet voor kinderen die niet thuis kunnen wonen. Kinderen die verwaarloosd zijn, misbruikt zijn, gedwongen uit huis worden gehaald. Daar horen ook vluchtelingenkinderen bij.
De Mol liep dit jaar ook mee met de Nacht van de Vluchteling, dit evenement haalde in totaal 1,6 miljoen euro op voor Stichting Vluchteling.

Share Button