Juryrapport Vriendschap Community Assadaaka

Vriendschap Community Assadaaka

Vriendschap Community Assadaaka

Assadaaka is het Arabische woord voor ‘vriendschap’. Assadaaka is een multiculturele Europese vereniging voor vriendschap in Amsterdam Oost. Zij zet zich, met haar voorman Ahmed El Mesri, al ongeveer 25 jaar, op talloze manieren, in voor integratie, participatie en sociale cohesie in onze multiculturele samenleving, in het bijzonder in en rond Amsterdam Oost.

De vereniging biedt een groot scala van uiteenlopende activiteiten en is een laagdrempelige en open voorziening voor diverse mensen. Zo zet de vereniging zich in voor mensen met een beperking, voor mensen die onder de armoede grens leven, voor vluchtelingen, etc. Assadaaka organiseert o.a. Nederlandse taallessen en diverse andere lessen in bijvoorbeeld gezonde voeding. Ook verzorgen zij maaltijden met name voor mensen met een kleine beurs, zo worden rond de Ramadan en andere feestdagen inzamelingen gehouden met kleding en eten voor minder bedeelden in de buurt.

Bij diverse herdenkingen zoals bijvoorbeeld 4 mei, bij feesten (van Suikerfeest tot Kerst) en evenementen binnen en buiten de buurt is Assadaaka actief betrokken. Hierin toont Assadaaka zich actief en opbouwend solidair met o.a. mensen met een beperking, LHBT en in de strijd tegen racisme en uitsluiting. Zij zijn daarin niet bang hun nek uit te steken ook bij lastiger onderwerpen zoals bijvoorbeeld homoseksualiteit.

Share Button