Ricardo Abbaszadeh

Ricardo Abbaszadeh

Ricardo Abbaszadeh is student aan de Rotterdamse Willem de Kooning Academie en maakte een poster tegen de schijnacceptatie van homo’s. Hij maakte de poster voor een ontwerpwedstrijd met als thema ‘hokjesgeest’. De poster werd een hit. Zijn huisgenoot Eva Knoote had de poster gedeeld via Twitter, waarna al snel 400 mensen reageerden. Zij willen de poster bestellen en ophangen bij hen thuis, op hun werk of op school.

Nadat een online drukkerij kosteloos 1000 exemplaren had afgedrukt, werd het mogelijk om de boodschap van Abbaszadeh te verspreiden.

Ricardo maakte de poster omdat hij geraakt was doordat eerder die maand in Arnhem een homokoppel was aangevallen door een groep mannen met een betonschaar. Hij vindt de acceptatie van homo’s in Nederland nog niet zoals deze zou moeten zijn.

Ricardo krijgt al snel van mensen te horen dat ze er geen enkele moeite mee hebben, “omdat hij wel normaal is”. Men geeft aan te vaak aan dat het prima is dat je homo bent, zolang je maar niet in het openbaar gaat staan zoenen of nichterig doet. Hij ziet dit als schijnacceptatie van homo’s en uitte dit via deze poster.

Ricardo’s werk is te zien op zijn website.

Hij heeft een pagina op LinkedIn.

Share Button