Toelichting genomineerde Deloitte

Deloitte
Om vrouwen te stimuleren hun ambities waar te maken, is er binnen Deloitte het platform ‘Women’s Network’.

DeloitteZaitoon Shah is een van de bestuursleden. “Natuurlijk, zo’n platform zou overbodig moeten zijn, maar het is juist goed dat het binnen Deloitte zo prominent aanwezig is. Dat geeft alleen maar aan hoe belangrijk Deloitte de aanwezigheid van vrouwen vindt. De ‘top’ hoeft overigens niet per definitie de letterlijke top van het bedrijf te zijn. Het betekent gewoon dat je als vrouw moet kunnen bereiken wat binnen je mogelijkheden en ambities ligt. Zelf ben ik van mening: bij Deloitte krijg je de ruimte om te bereiken wat je wilt.”

De missie van het ‘Women’s Network’ is ‘to develop and empower women by hands-on workshops and allowing women to gain knowledge and network’. Shah: “We ontsluiten dus netwerken voor elkaar, organiseren empowerment workshops en hebben learn & share meetings waarbij we inspirerende vrouwelijke topmanagers van andere bedrijven uitnodigen om hun verhaal te vertellen. Ook zijn we heel trots op Proud Mom: een initiatief binnen Deloitte waarbij alles erop is gericht om vrouwen voor, tijdens en na hun zwangerschap intensief te ondersteunen.

Dit gebeurt zowel fysiek, met onder andere een gratis personal trainer, als mentaal, met als gevolg dat het ziekteverzuim enorm verlaagd is en vrouwen zelfverzekerder weer terugkeren in de organisatie.” Shah voegt trots toe: “Welk bedrijf zie je dat nou doen?”

“Visie: Wij geloven dat werken bij Deloitte grenzeloze kansen biedt voor zowel carrière, als persoonlijke ontwikkeling. Het streven van het Deloitte Women’s Network is om Deloitte dé geprefereerde werkgever voor vrouwelijk talent te laten zijn.”

“Misie: Onze missie is om op het gebied van genderdiversiteit bij Deloitte een impact te maken die ertoe doet; door het aantrekken, ontwikkelen en empoweren van vrouwen in onze organisatie (alle functies). We realiseren dit door het faciliteren van Persoonlijke Ontwikkeling, het verwijderen van barrières voor Retentie & Promotie en het stimuleren van Gerichte Recruitment. Ons streven is om een sterk netwerk te bouwen, het vergroten van onze groep en het uitbreiden van onze kennis m.b.t. gender balance. Wij doen dit door ons te richten op retentie en recruitment van vrouwen dwars door de gehele organisatie. Wij ondersteunen, empoweren en helpen bestaand talent, bij het recruiten en inspireren van studenten en ervaren werknemers om zich bij Deloitte te voegen.”

Zie ook:

Share Button