Toelichting genomineerde Platform INS

Platform INS
Op zaterdagavond 2 december 2017 vond de lancering van de Kleurrijke Top 100 plaats. Hier ontving de directrice van Platform INS, Saniye Calkin, een prijs vanwege haar strijd tegen verdeeldheid en inzet voor dialoog en verbinding: De Kleurrijke Top 100 Prijs 2017-2018. Hiermee viel zij in de prijzen naast o.a. Sylvana Simons, de nummer 1 van die lijst voor dit jaar.

Calkin ontving deze prijs omdat zij zich samen met haar organisatie inzet om de verdeeldheid in Nederland tegen te gaan en de Kunst van het Samenleven te bevorderen.

“Meer en meer mensen voelen zich vervreemd van ‘de samenleving’. Vanuit platform INS zien wij het als ons doel om de verdeeldheid in de samenleving tegen te gaan en de krachten te bundelen met iedereen die ook hieraan willen bijdragen.

Als dialoogorganisatie hebben wij ons sinds onze oprichting gericht op meer interreligieuze en interculturele dialoog, omdat dat toen nodig was om samenhang in de samenleving te vergroten. In die jaren hebben wij een heel divers publiek aangesproken en daaruit veel gelijkgestemden ontmoet en mee samengewerkt.

In een poging om tot de kern van dit probleem te komen houdt INS zich ruim 30 jaar actief bezig met:

  • ONTMOETING
    Ontmoeting faciliteren tussen mensen die elkaar normaal gesproken niet treffen
  • DIEPGANG
    De dialoog tot stand brengen in een poging elkaar diepgaand te leren kennen
  • SAMENWERKING
    Partnerschappen sluiten en samenwerken aan oplossingen van gedeelde problemen”

» Stem nu op Platform INS

Zie ook:

Share Button