Toelichting genomineerde Scholengemeenschap Lek en Linge

Scholengemeenschap Lek en Linge
De openbare regionale schoolgemeenschap Lek en Linge organiseerde eind 2017 de Week van de Verdraagzaamheid, de Lek en Linge-versie van de landelijke Week tegen Pesten. Zo had de schoolgemeenschap Burgermeester Gerdo Van Grootheest uitgenodigd om een bijdrage te leveren aan deze week.

In vijf dagen werden alle leerlingen op verschillende manieren geconfronteerd met wat het betekent om als individu of groep te worden buitengesloten of niet te worden getolereerd. Er waren theatervoorstellingen, films en ook een gastles waarin de nieuwe burgemeester (hij is in juni 2017 begonnen) op het thema inzoomde.

,,Toen ik in een lange rij fietsers op weg naar school reed, moest ik denken aan mijn jeugd”, opent Van Grootheest op luchtige wijze de les voor leerlingen uit 5 havo en 5 vwo. Maar al snel komt hij tot de kern: ,,Als je werkelijk verdraagzaam bent, ga je dat ook verdedigen. Neem Geert Wilders. Ik ben het lang niet eens met alles wat hij zegt, maar ik zal altijd verdedigen dat hij kan zeggen wat hij wil.”

Van Grootheest (GroenLinks) zegt burgemeester te zijn voor alle 28 duizend Culemborgers. ,,Ik zal nooit accepteren dat er mensen of groepen zijn die zich er niet bij voelen horen.” Naar de leerlingen: ,,Het begint op school, dat is een minisamenleving. Neem je eens voor een gesprek aan te gaan met iemand die volstrekt anders is dan jij. Dat is heel verrijkend.”

ยป Stem nu op Scholengemeenschap Lek en Linge

Zie ook:

Share Button