Toelichting kandidaat Florence Rapati

Florence Rapati
Dans is een universele taal en kan mensen uit verschillende culturen dichter bij elkaar brengen. Met die gedachte ontwikkelde Florence Rapati het dans educatie project “Dans om de Wereld” van Stichting Art Generation.

“In Den Haag zijn veel verschillende culturen. Waar het soms misgaat, is de communicatie onderling”, zegt Rapati in het café van theater de Nieuwe Regentes, waar twee van de drie voorstellingen met groot succes plaats vonden. ,,Alle culturen blijven in groepjes in plaats van echt te vermengen. Met dit project wil ik aandacht creëren voor elkaars cultuur.”

Het dansgezelschap wordt per voorstelling aangevuld met ongeveer 10 jongeren tussen de 12 en 16 jaar. Deze jongeren worden geselecteerd uit de 740 leerlingen die hebben deelgenomen aan één van de 70 dansworkshops die het dansdocenten team van Stichting Art Generation gaf op vijf verschillende Haagse scholen. Tijdens de dansworkshops leren de jongeren over dans en verdraagzaamheid; dans zorgt voor verbinding en non verbale communicatie. Tijdens de voorstelling komen verschillende landen met hun (dans-) culturen aan bod.

“Na Den Haag is het doel dit project ook op andere plaatsen te laten plaats vinden in de toekomst. Momenteel zijn we in gesprek met andere organisaties voor een samenwerking in Rijswijk en Leidschendam-Voorburg.”

Zie ook:

Share Button