Toelichting nominatie Dirk Kuyt

Dirk Kuyt

Dirk Kuyt is een Nederlands voetballer die momenteel uitkomt voor Feyenoord. ‘De kleedkamer is de wereld in het klein’, zegt voetballer Dirk Kuijt in een interview in de Volkskrant. ‘Een Katwijker, een ras-Rotterdammer, jongens met Surinaamse roots, moslims, christenen, katholieken. Als je ziet hoeveel respect wij voor elkaar hebben, hoe wij elkaar ruimte geven om het geloof uit te dragen, daaraan zou de wereld een voorbeeld kunnen nemen.’

Dirk Kuijt legt met zijn interview in de Volkskrant het verband tussen Verdraagzaamheid op het kleine schaalniveau van de voetbalkleedkamer, zijn ervaringen met moslims in Turkije en de wijze waarop in de wereld het begrip Verdraagzaamheid vaak geweld wordt aangedaan.
Uit de mond van Dirk Kuijt heeft dit impact. Hij is geloofwaardig, een voetballer met aanzien, die openlijk spreekt over zijn geloof en zijn respect voor anders gelovigen. In wie hij is geeft hij uitdrukking aan Verdraagzaamheid. Zijn nominatie is tevens een aanmoediging voor anderen in de voetbalwereld om Verdraagzaamheid niet alleen te prediken, maar ook te praktiseren.

Share Button