Verkiezing Consul(aat) 2017

De verkiezing voor Consul en Consulaat van de Verdraagzaamheid 2017 kent 3 voorronden en een finale. Er zijn voor allebei de titels vijf finale-plaatsen. Drie finaleplaatsen worden ingevuld door de winnaars van de voorronden. De overige twee plaatsen zijn voor de twee overige kandidaten met de meeste stemmen.

Kandidaten Consul

Kandidaten Consulaat

Finale kandidaten Consul van de Verdraagzaamheid 2017.

De voorlopige finale kandidaten zijn:

 • Winnaar eerste voorrondeMarianne van Heeswijk – Marianne van Heeswijk bouwt gezamenlijk met betrokkenen (waaronder vluchtelingen en inwoners van gemeenten) in enkele dagen op meerdere plekken in Nederland Tapijten voor Vrede. Het doel is vooral om mensen met elkaar in contact te brengen, samen te laten werken en wederzijds begrip te kweken. Lees meer =>.
 • Winnaar tweede voorronde – ???
 • Winnaar derde voorronde – ???
 • Niet-winnaar met (voorlopig) de meeste stemmenAnka Jacobs – Anka Jacobs schreef een kinderboek over stereotypen en verdraagzaamheid in het Engels en vertaalde het naar het Nederlands. Onlangs haalde een brief aan premier Rutte, waarin ze opriep om toch vooral wat relaxter met elkaar om te gaan, het nieuws. Rode draad in al haar werk is verdraagzaamheid, leren omgaan met verschillen. Lees meer =>.
 • Niet-winnaar met (voorlopig) de één na meeste stemmenOmar Munie – De Haagse tassenontwerper Omar Munie heeft een armband genaamd “Omarmband” gemaakt die de diversiteit van onze stad in een goed daglicht moet zetten.
  “Het is meer een verhaal dat we allemaal samen een zijn. De armbandjes zijn gemaakt van reddingsvesten uit Lesbos. De opbrengst gaat dan ook naar verschillende vluchtelingen-projecten. Lees meer =>.

Finale kandidaten Consulaat van de Verdraagzaamheid 2017.

De voorlopige finale kandidaten zijn:

 • Winnaar eerste voorrondeARC Amsterdam Lowlanders – Gay rugbyploeg ARC Amsterdam Lowlanders gaat actief de strijd aan tegen homofobie in sport, voor de acceptatie van spelers, coaches, scheidsrechters en toeschouwers. Zij hebben een Memorandum of Understanding getekend met Rugby Nederland en International Gay Rugby (IGR) om de acceptatie van holebi’s en transgenders in de rugbygemeenschap te bevorderen. Lees meer =>.
 • Winnaar tweede voorronde – ???
 • Winnaar derde voorronde – ???
 • Niet-winnaar met (voorlopig) de meeste stemmenZID Theater – ZID Theater verbindt kunst, cultuur en samenleving door creatieve talenten van mensen in te zetten voor positieve verandering. ZID Theater speelt de nieuwe voorstelling LIEFDE NU. In deze voorstelling gaan de regisseuse Karolina Spaic en twintig spelers, afkomstig uit verschillende werelddelen, op zoek naar de ultieme kracht van liefde. De spelers maken een persoonlijk statement waarin de kracht van liefde het antwoord is op de onzekere tijd waarin we leven. Lees meer =>.
 • Niet-winnaar met (voorlopig) de meeste stemmenAlfa-college – Het Alfa-college organiseerde in het kader van Diversity Day verscheidene activiteiten. De bedoeling is dat mensen met verschillende seksuele voorkeur, huidskleur of achtergrond elkaar accepteren. Lees meer =>.
Share Button