Toelichting kandidaat Welzijnsorganisatie SWOA

Welzijnsorganisatie SWOA

Vorig jaar heeft SWOA als eerste welzijnsorganisatie van Nederland het keurmerk Roze Loper ontvangen. Het keurmerk geeft aan dat SWOA een Lesbisch, Homo, Biseksueel en Transgender (LHBT) vriendelijke ouderenorganisatie is.

KIWA omschrijft dat er binnen SWOA een open, tolerante en ondernemende sfeer is en dat de medewerkers open staan voor het onderwerp seksuele diversiteit. Als extra pluspunt, zo oordeelt KIWA, wordt gezien dat SWOA flink investeert in scholing van personeel, vrijwilligers en stagiaires.

De door KIWA geïnterviewde deelnemers (roze ouderen) ervaren bij SWOA een veilige omgeving. KIWA constateert ook dat het aantal activiteiten, zoals onder andere de Regenboog dansworkshops en kookworkshops zijn toegenomen. Daarnaast is er het afgelopen jaar veel aandacht besteed aan samenwerking met andere partijen, waaronder Gemeente Arnhem, COC, Mind Mix, Theater AanZ, Introdans en Resto van Harte. SWOA is blij met de conclusies van KIWA en zal zich ook in de toekomst blijven inzetten voor de roze ouderen en op seksuele diversiteit in het algemeen.

Share Button