Toelichting kandidaat ZID Theater

ZID Theater

ZID Theater verbindt kunst, cultuur en samenleving door creatieve talenten van mensen in te zetten voor positieve verandering. ZID Theater speelt de nieuwe voorstelling LIEFDE NU.

Liefde kunnen we niet ontkennen, ondanks alles en zelfs nu niet. In de nieuwe voorstelling LIEFDE NU gaan de regisseuse Karolina Spaic en twintig spelers, afkomstig uit verschillende werelddelen, op zoek naar de ultieme kracht van liefde.

De spelers maken een persoonlijk statement waarin de kracht van liefde het antwoord is op de onzekere tijd waarin we leven. Geïnspireerd op de bekende liefdesverhalen zoals Liefde in tijden van choleravan Gabriel García Márquez, briefwisseling van Albert Einstein en Arabische poëzie schreven de spelers de mooiste liefdesbrieven naar hun dierbaren.

De voorstelling onderzoekt liefde en relaties die worden aangegaan in een context van familie, vriendschap, je eigen omgeving, politiek en wereld. Tegelijkertijd werpt de voorstelling licht op de uitdagingen, obstakels en actuele gebeurtenissen die de kracht van de liefde bevragen.

Dit alles met een bijzondere soundscape, een mix van Balkan sounds en poëtische klanken gemaakt door componiste Fiora Beuger, versterkt de surrealistische, wereld en de kleurrijke dans.

» Stem nu op ZID Theater

Share Button