Introductie juryleden 2013: Funda Müjde

Funda Müjde is een veelzijdige cabaretière, actrice, columniste en presentatrice.

Funda Müjde is een veelzijdige cabaretière, actrice, columniste en presentatrice.

Funda Müjde (www.fundam.nl) is een veelzijdige cabaretière, actrice, columniste en presentatrice. Zij is bij het grote publiek bekend door haar bekroonde hoofdrol in de film Julia’s geheim, maar ook door rollen in televisieseries zoals Vrouwenvleugel, Medisch Centrum West en Goede Tijden Slechte Tijden. Als gevolg van een ernstig verkeersongeluk is ze veroordeelt tot het gebruik van een rolstoel. Dit heeft haar niet beperkt in haar activiteiten. Acht weken na het fatale ongeval schreef zij alweer haar column “Funda!” in De Telegraaf.
Funda is lid van het Zevenmanschap. Het Zevenmanschap zet zich in voor meer hoffelijkheid, tolerantie en verbinding in Amsterdam en is een klankbordgroep voor wethouder Andrée van Es voor de thema’s hoffelijkheid, tolerantie en verbinding. Funda is vastbesloten bij leven en welzijn en genoeg sponsoring om volgend jaar – onder andere in het kader van 50 jaar Turkse migranten in Nederland (1964-2014) te fietsen van Nederland naar Turkije!

Op de vraag waar zij als jurylid specifiek op gaat letten, geeft Funda aan: “Alle initiatieven die INCLUSIE (inclusiviteit) beogen en bereiken op gebied van diversiteit en verbindend zijn, hebben mijn aandacht. Gender, leeftijd (intergenerationeel), valide versus mindervalide, etniciteit maar ook verschillende werelden met elkaar verbinden op bijvoorbeeld het gebied van thema’s zoals sport, kunst en cultuur, het bankwezen, voetbal met muziek, en ga zo maar door, dus: “Gescheiden Afval ‘JA”, Gescheiden Samenleving ‘NEE’.””

Share Button