Toelichting kandidaat Han van Mourik

Han van Mourik

Han van Mourik
Han van Mourik, initiatiefnemer Culturen-Doel-Groep in Sittard-Geleen

“Geweld en discriminatie moeten plaats maken voor aanpassing en verdraagzaamheid. Het zou toch jammer zijn dat ik mij straks een vreemde in mijn eigen land ga voelen.”

Een hartenkreet van Han van Mourik, die hij schriftelijk uitte aan Koning Willem Alexander en aan de Tweede Kamer. En daarop ontving hij een reactie van minister-president Rutte, waardoor hij zich gesterkt voelt in zijn voornemen om zich in te zetten voor meer onderlinge waardering en begrip voor en tussen de verschillende culturen, waarbij het volgens hem wél zo moet zijn dat mensen zich aanpassen aan de normen en waarden die in Nederland gelden en die het maken tot een land waar je graag wil leven.

Om zijn idee handen en voeten te geven startte Van Mourik, inwoner van het Limbrichterveld, een wijk in Sittard-Geleen waar mensen uit veel verschillende culturen wonen, met een door hem Culturen-Doel-Groep gedoopt initiatief. Op 29 april belegde hij in zijn wijk een eerste bijeenkomst voor mensen met uiteenlopende culturele achtergronden.

» Stem nu op Han van Mourik

Zie ook:

Share Button

1 gedachte op “Toelichting kandidaat Han van Mourik

  1. Hij verdient als geen ander en die we nodig hebben een limbrichterveld. .

Reacties zijn gesloten.