Toelichting nominatie Wahid Sanouji

Wahid Sanouji

Wahid Sanouji is acteur en filmmaker. Hij is geboren in Marokko en woont sinds acht jaar in Nederland. Hij studeerde rechten, kunst en Franse literatuur en werkte als acteur in verschillende landen. Zijn doel is door middel van kunst te proberen om mensen aan het denken te zetten. Wahid schreef en regisseerde de film ‘ De Beslissing’. De film gaat over een jongen die aan zijn vader vertelt dat hij verliefd is op een man. Het doel van de film is de dialoog over respect aan te gaan. Wahid laat zich inspireren door eigen ervaringen en die van anderen die hem raken. Door problemen die hij in de Nederlandse samenleving tegenkwam, raakte hij geïnspireerd om zelf films te gaan produceren, om hier vervolgens met mensen over in gesprek te gaan. Sinds de première gaat Wahid het land (en buitenland) in om met mensen van verschillende afkomst te praten over vrijheid, respect en acceptatie.

Sanouji gelooft in de kracht van kunst in het maatschappelijk debat. Hij heeft meerdere islamitische jongeren ontmoet, die worstelen met hun seksuele en religieuze identiteit. Op homoseksualiteit rust voor veel moslims nog een taboe. Met deze film wil Sanouji het onderwerp bespreekbaar maken binnen de Nederlandse moslimgemeenschap en hoopt hij dat men anders over het onderwerp gaat denken.

Share Button

8 gedachten over “Toelichting nominatie Wahid Sanouji

  1. Veel respect voor whalid. Ik vind het geweldig dat hij ondanks zijn afkomst op durft te komen voor homoseksualiteit. Dit onderwerp is al gevoelig en wordt door de verfilming nog beter bespreekbaar. Petje af! Ik hoop echt van harte dat hij deze titel wint.

  2. Wat goed dat er aandacht voor is. Homo- of heteroseksualiteit is immers iets waar je niet voor kiest, maar je gewoon bent.

  3. ik vind het leuk dat Wahid deze film heeft gemaakt en het bespreek baar maakt want er gebeurt te weinig met deze onderwerp en ik hoop dat er nog meer komt over respect en zo voort heel erg bedankt Wahid

  4. ik vind het leuk dat Wahid deze film heeft gemaakt en het bespreek baar maakt want er gebeurt te weinig met deze onderwerp en ik hoop dat er nog meer komt over respect en zo voort heel erg bedankt Wahid

  5. Wahid verdient deze titel omdat hij zich enorm heeft ingezet voor verdraagzaamheid en integratie! Hij werkt met grote passie voor een betere samenleving. Steun Wahid en stem op hem.

  6. Ik ken Wahid persoonlijk als een toegewijd en harde werker, en een buitengewoon vriendelijk en professioneel mens!

  7. Ik vind het super dat er voor nu eindelijk over dit onderwerp en ook over de film er van over gesproken en verteld wordt

Reacties zijn gesloten.