Toelichting nominatie Avanti Almere

Genomineerd voor de titel Ambassade van de Verdraagzaamheid 2013.

Genomineerd voor de titel Ambassade van de Verdraagzaamheid 2013.

Avanti Almere

Avanti Almere is begonnen als het Stedelijk Platform Diversiteit in Almere. Sinds begin 2012 fungeert zij ook vooral als kennis- en debatcentrum, waarbij ‘diversiteit’ de rode draad is. De instantie organiseert debatten en symposia rondom actuele thema’s voor Almeerse (zelf)organisaties, inwoners, professionals en bedrijven en instellingen met een publieke taak. Zo organiseerde Avanti Almere een symposium over tolerantie bij ouderen. De aanleiding: vorig jaar had Nationaal Ouderenfonds gerapporteerd dat een schrijnend aantal ouderen wordt gepest.

Avanti is steeds het communicatieplatform voor vraagstukken over diversiteit. Almere is immers een stad vol diversiteit: veel jonge gezinnen vestigden zich hier. En meer dan driekwart van de inwoners is nieuw in Almere. Bovendien kent deze New Town meer dan 166 verschillende etniciteiten. De noodzaak en de behoefte om op een positieve manier met elkaar in verbinding te leven is groot.

http://www.avanti-almere.nl/

Share Button

1 gedachte op “Toelichting nominatie Avanti Almere

  1. Door het snelle oppakken van problemen, dit dan bespreekbaar maken voor diverse groepen mensen maakt dat Avanti in Almere steeds beter herkenbaar wordt.Nog steeds is het beter het gesprek aan te gaan met de doelgroepen dan luid te roepen dat iets niet gaat.
    Samen bereik je meer dan alleen.Ook door het wisselen van lokaties bereik je veel meer mensen dan alle debatten op een plaats te houden.

Reacties zijn gesloten.