Toelichting nominatie Fakkeltocht Eindhoven

Genomineerd voor de titel Ambassade van de Verdraagzaamheid 2013.

Genomineerd voor de titel Ambassade van de Verdraagzaamheid 2013.

Fakkeltocht Eindhoven

De Fakkeltocht Eindhoven werd voor het eerst in 1992 gehouden, toen in Europa op verschillende plaatsen aanslagen op migranten werden gepleegd. Sindsdien wordt elk jaar op 24 december (kerstavond) een fakkeltocht gehouden voor vrede, vrijheid en verdraagzaamheid. Aan de optocht doen zo’n 5000 mensen mee.

Afgelopen jaar voegde de organisatie van het evenement speciaal voor jongeren een rap- en poëziewedstrijd toe. De bedoeling is dat jongeren op een persoonlijke en originele manier beschrijven wat de thema’s respect, verdraagzaamheid, vrede, tolerantie en acceptatie voor hen betekenen. Dit kon in een rap, songtekst, gedicht of kort verhaal en als individu, groep of klas.

http://www.fakkeltochteindhoven.nl/

Share Button

1 gedachte op “Toelichting nominatie Fakkeltocht Eindhoven

  1. Wat uitzonderlijk dat al vele jaren lang zo’n 6 duizend mensen, bij regen en sneeuw komen om te getuigen voor vrede en verdraagzaamheid. Fakkeltocht doet dit jaren. De aanleiding is niet echt aangenaam. Fakkeltocht bestaat uit bewogen mensen, lid van een tiental organisaties. Verenigt o.a. mensen van kerk en moskee. Kom ook naar Eindhoven op 24 december en zie die duizenden fakkels. Indrukwekkend. Altijd muziek. Op de site van World Peace Flame Eindhoven: wwwwereldvredesvlameindhoven.nl kan je foto’s van 2012 bekijken.

Reacties zijn gesloten.