Toelichting nominatie Naïma Azough en Ange Wieberdink

Genomineerd voor de titel Ambassadeur van de Verdraagzaamheid 2013.

Genomineerd voor de titel Ambassadeur van de Verdraagzaamheid 2013.

Naïma Azough en Ange Wieberdink

Naïma Azough (Amsterdam/Marokko) is moderator, programmamaker en oud-politica. Ange Wieberdink (Amsterdam/Nederland) is documentairemaker en filmproducent. Samen maakten zij ‘Ik neem je mee’, over Marokkaanse gezinnen met een gehandicapt kind. Diversiteit in de zorg is in Nederland een non-issue, waardoor veel gezinnen niet de hulp krijgen die ze nodig hebben. In Marokko zijn gehandicapten en hun naasten in de grote steden juist vaak mondiger, strijdbaarder en beter georganiseerd.
Naïma Azough en Ange Wieberdink toonden veel geduld, empathie en doorzettingsvermogen om het taboe op dit schrijnende onderwerp te doorbreken; ze werkten ruim vier jaar aan de film en vonden pas na lang zoeken een gezin in Nederland dat zo moedig was om de camera in hun leven te laten.

http://www.zie-zo.nl/?p=746

Share Button

1 gedachte op “Toelichting nominatie Naïma Azough en Ange Wieberdink

  1. Ik was onder de indruk van de film “Ik neem je mee” over autistische kinderen. Hij laat zien dat er veel is mogelijk in de Arabische en islamitische landen om die kinderen uit hun isolement te halen en begrip te kweken in de samenleving. De film is een aanmoediging aan ouders van gehandicapte kinderen om initiatieven te starten en niet op de overheid te blijven wachten. Individuen kunnen veel doen om taboes te breken als ze maar het nodige doorzettingsvermogen tonen. Ik sten op Naima en Ange.

Reacties zijn gesloten.